Home / 2017 / Sierpień

Niewielki dom letniskowy stoi na zielonej działce położonej nieopodal jeziora, ukrytego wśród lasów. Prosty, funkcjonalny, przemyślany, bez zbędnych elementów dekoracyjnych zrealizowany został dla klienta indywidualnego. Powierzchnia domku letniskowego ma 25 metrów kwadratowych plus 30 metrów kwadratowych werandy, która doskonale spełnia rolę jadalni. Dom zbudowano z modrzewia.

WIĘCEJ

Nowy dom o powierzchni 223 m2, powstał w pięknej zalesionej okolicy Zalewu Zegrzyńskiego pod Warszawą. Piękna bryła budynku z dużymi przeszkleniami, wysokim salonem, otwartą kuchnią i dużą przestrzenią dzienną. Głównymi oczekiwaniami inwestorów były naturalne materiały, wnętrze bez kolorów oraz surowy klimat. Współpraca z pracownią MGN rozpoczęła się

WIĘCEJ

Niezwykle rzadko zdarza się pracować na działce, która nie posiada żadnych obostrzeń w postaci zapisów planu miejscowego, czy warunków zabudowy, a jedynym sąsiedztwem są łąki i lasy. Okazuje się jednak, że ta prozaicznie idealna sytuacja, może być problematyczna i może stanowić punkt wyjścia do powstania

WIĘCEJ

Jeśli myślisz, że złoto pasuje tylko do pałacowych czy glamourowych aranżacji, jesteś w błędzie. Meble, lampy i dodatki dekoracyjne w kolorze tego szlachetnego kruszcu pojawiają się teraz również we wnętrzach urządzonych w stylach skandynawskim, eko i loftowym. Ostatnio to najmodniejszy trend. I bardzo dobrze, bo nic

WIĘCEJ

Projektując ten dom zderzyliśmy się z dużą ilością uwarunkowań, wyzwań i problemów. Po pierwsze nietypowy kształt, wielkość i usytuowanie działki, na której powstanie budynek. Po drugie sąsiedztwo lasu, który stanowi atut: piękny widok, dobry klimat, zieleń za oknem, ale też znaczne ograniczenie możliwości zagospodarowania działki. Musieliśmy zachować

WIĘCEJ

Projekt mieszkania 108 m2 w Warszawie, stworzony dla młodej, bardzo odważnej pary, która nie boi się zaszaleć.  Wyraźnie wydzielona część prywatna z otwartą na sypialnię łazienką oraz gabinetem. W przestrzeni wspólnej znajdziemy otwartą, delikatnie odsunięta od salonu kuchnię oraz dodatkowo wydzieloną spiżarnię. W zaułku za spiżarnią udało się wygenerować

WIĘCEJ